یادداشت ://
به گزارش پایگاه خبری ترشیزخبر؛اگر کمی دقت کنید در جمعهای مختلف برخی از حاضران چشم به گوشی دارند، اینان مدام نگاهی به گوشی میاندازند و با آن ورمیروند. تلفن همراه یا موبایل یا همین تعبیر گوشی در زندگی امروز ما حضوری پررنگ دارد. چه بسیار در آیینهای سور و سوگ شاهد توجه شرکتکنندگان به گوشیهایشان بودهایم و گسترش تلفنهای همراه هوشمند به این مهم دامن زده است.
اگر پیش از این، وررفتن با گوشی برای عکس و فیلم گرفتن، گوش کردن یواشکی موسیقی، ارسال پیامک و یواشکی پاسخ دادن بود، حالا حضور در شبکههای اجتماعی، مطالعه اخبار، بورسبازی و سرکشی به گروههای خانوادگی و اداری و صنفی و نظایر آن هم به آنها اضافه شده است.
تلفن همراه هوشند متصل به اینترنت، ما را در حوزه ارتباطات قدرقدرت و به همان اندازه در حوزه بومی و ارتباطات سنتی فقیر کرده است. آن احساس قدرت و این فقیر بودن، اسباب نوعی تناقض در رفتار ماست. انگار همه چیز را میدانیم و در عین حال هیچ نمیدانیم و سعی داریم دانستههایمان را بیشتر کنیم که از این منظر داشتن یک تلفن همراه هوشمند متصل به اینتنرت نوعی تفاخر هم هست.
کمی به اطرافمان نگاه کنیم. جمعی موبایلبازند. برخی اصرار دارند بِرند و مدل گوشیشان را به رخ جمع بکشند. بعضی معتاد به گوشی شدهاند.گوشیهای هوشمند طوری ساخته شدهاند که اعتیادآور باشند.
امان از اعتیاد دیجیتال
به باور بعضی پژوهشگران؛ کاربرانی که به میزان بالایی از تلفنهای هوشمند خود استفاده میکردند در مقایسه با سایر همسالانی که کمتر از گوشی استفاده میکردند، از نظر عملکرد تحصیلی رتبه پایینتر، اضطراب بالاتر و میزان کمتر رضایت از زندگی (شاد بودن) را گزارش کردند.
چککردن مداوم مطالب در شبکههای اجتماعی و بهروزرسانی آنها و یا چککردن پروفایل سایر افراد برای بیش از دو ساعت در روز از مصادیق اعتیاد به شبکههای اجتماعی است. در اعتیاد دیجیتال شاهدیم که فرد پس از بیدارشدن اول گوشی خود را مورد بررسی قرار میدهد و این بیم را دارد که از گوشی دور بماند.
کودکان و نوجوانانی که والدینشان به فابینگ دچارند بیش از دیگر گروه همسالان در خطر آسیبهای روحی و اجتماعی قرار دارند. جوانان و نوجوان مبتلا به این عارضه در انتخاب دوست ناکام میمانند.
اگر گوشی کنارش نباشد، احساس تنهایی میکند. وقت وررفتن با گوشی متوجه گذر زمان نمیشود. گوشی رکن رکین زندگی او شده است. احوالپرسی از طریق شبکههای اجتماعی را به صله رحم ترجیح میدهد. در همه مواقع حتی وقت رفتن به توالت با گوشی دیده میشود. حتی با گوشی به بستر خواب میرود.
یکی از آسیبهای اعتیاد دیجیتال و حضور مداوم در شبکههای اجتماعی، مقایسه زندگی خود با دیگران و در نتیجه احساس نارضایتی از زندگی است. این افراد درجاتی از کاهش اعتماد به نفس را حس میکنند. در افراد دارای اعتیاد دیجیتال شاهد بروز علائمی مانند استرس و افسردگی هستیم.
در این حالت فرد مبتلا به اعتیاد دیجیتال؛ ارتباط چهره به چهره را کم کم از دست میدهد و به انزوا کشیده میشود، از هم صحبتی با دوستان ...
نظرات